Voedingsbeleid en verjaardagen

Voedingsbeleid

Wij zijn een Gezonde School!

We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch.

Ochtendpauze

De kinderen eten elke dag een gezonde pauzehap. We vragen ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld  groente, fruit en/of een volkoren boterham of krentenbol.

Drinken tijdens de pauze is voor iedereen water. I.v.m. de corona maatregelen mogen we niet de bekers van school gebruiken. U kunt voor het waterdrinken een lege beker of bidon meegeven. (eventueel gevuld met water)

Traktatie/verjaardagsbeleid

Het coronavirus zorgt voor aanpassingen binnen de school. Eén van die aanpassingen is het trakteren bij verjaardagen.

Er wordt niet getrakteerd op school bij een kinderverjaardag. Hiervoor in de plaats hebben we een prachtig plan bedacht, waarbij de jarige gedurende de dag een aantal keer in het zonnetje wordt gezet.

In alle groepen is een schatkistje of een feesttas bij de kleuters, met daarin speciale keuzekaartjes of verrassing voor de jarige. Ook krijgt de jarige een kaart waar alle klasgenoten opstaan en natuurlijk zal er worden gezongen en een taart op het digibord mag worden versierd. Bovendien wordt de tafel of stoel van de jarige feestelijk aangekleed. (vanaf groep 3).

Op deze manier zorgen we ervoor dat de verjaardag van uw kind nog steeds een hoogtepunt wordt!