IKC Willem Alexander in Aldlân, Leeuwarden contactgegevens

Adresgegevens

IKC Willem Alexander
Keizerskroon 86A
8935 LW Leeuwarden

Telefoon: 058-2880073
Mailadres: ikcwillemalexander@pcboleeuwarden.nl 

naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

 
menu

Voedingsbeleid en verjaardagen

Voedingsbeleid

Wij zijn een Gezonde School!

We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch. 

Ochtendpauze

De kinderen eten elke dag een gezonde pauzehap. We vragen ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld  groente, fruit en/of een volkoren boterham of krentenbol.

Drinken tijdens de pauze is voor iedereen water. I.v.m. de corona maatregelen mogen we niet de bekers van school gebruiken. U kunt voor het waterdrinken een lege beker of bidon meegeven. (eventueel gevuld met water)

Traktatie/verjaardagsbeleid

Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 30 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is feest! Maar bij ons op school vragen we ouders wel om de traktaties klein en gezond te houden. Dus geen snoep of chips! Ook wijzen we op de mogelijkheid een klein cadeautje mee te geven in plaats van iets eetbaars.

Geschikt voor traktaties vinden wij bijvoorbeeld:Groente en fruit in een leuk jasje. Hiervoor kunt u ook in de kookstudio terecht om dit samen met uw kind klaar te maken.Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, een handje naturel popcorn, soepstengel.Een klein cadeautje, zoals  bijvoorbeeld een potlood, sticker, kleurboekje of  knikkers.

U kunt ook voorbeelden van gezonde traktaties vinden op: www.gezondtrakteren.nl   www.voedingscentrum.nl/trakteren   

 

 

 

(meer over dit onderwerp)