Techniek in de groepen

Techniek bij kleuters
De onderbouw heeft een groot aantal aantrekkelijke technische- en constructiespellen aangeschaft om een goede basis te kunnen leggen voor de daarop volgende jaren. In kleine groepjes wordt hier met hulp van ouders mee gewerkt.

Kieskasten techniek
We hebben voor de groepen 3 t/m 8 techniekmateriaal aangeschaft. Onder andere: Kapla, Knex, stocks, lego tecnic, ontdekdozen etc. De KiesKast werkt als een soort uitleensysteem. De leerkrachten krijgen hier materialen uit die ze kunnen inzetten binnen de groep.

Excursies / Gastlessen
De school heeft contacten met bedrijven (bakker, dierenarts, Vitens, Wetsus, Fries Natuurmuseum)  voor excursies.  Ook zijn er gastlessen op school om lessen voor de kinderen nog meer vanuit de praktijk inhoud te geven. Deze excursies en gastlessen vinden vooral plaats in de projectweek die altijd een link heeft met Wetenschap en Techniek.

In samenwerking met de geledingen van de school, zoekt het bestuur van PCBO Leeuwarden e.o. per
1 augustus 2021 voor IKC Willem Alexander, een boeiende school in een jong kindcentrum,
een bevlogen directeur voor wtf 0,8 - 1,0.

Klik hier voor de uitgebreide informatie over deze vacacture.