IKC Willem Alexander in Aldlân, Leeuwarden contactgegevens

Mailadres: ikcwillemalexander@pcboleeuwarden.nl

Lunch & waterdag

Lunchbeleid
In alle groepen lunchen we samen, met na of voor het eten een moment om buiten te spelen (buiten spelen bij goed weer en anders spelen we in de groep). De kinderen eten dagelijks een gezonde lunch. We eten gezamenlijk: met de kinderen en leerkrachten. We nemen voldoende tijd om rustig te kunnen eten.

We vragen ouders om geen koek, snoep of chips in de broodtrommel te doen.

Geschikt voor de lunch vinden wij bijvoorbeeld:

• Volkorenbrood of bruinbrood, eventueel als variatie: volkoren knäckebröd, roggebrood of krenten– of mueslibol.

Geschikt beleg voor in het trommeltje is beleg dat niet te veel verzadigd vet en zout bevat, bv. kaas, smeerkaas, ei, hüttenkäse, notenpasta of pindakaas.

Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei. Lekker als beleg en voor erbij.

De kinderen krijgen dezelfde hoeveelheid eten mee naar school als ze thuis gewend zijn te eten en laten snoepgoed thuis. De kinderen van groep 3 t/m 8 eten aan tafel, kleuters kunnen ook in de kring eten. We stimuleren hun lunch op te eten. Brood wat niet wordt opgegeten gooien we niet weg, maar gaat weer mee naar huis.

Iedere dag = waterdag
Iedere dag hebben wij waterdag op school. Wij stimuleren het drinken van water in plaats van suikerhoudende drankjes. Tijdens de ochtendpauze drinken de kinderen water. U kunt voor het water een lege beker of bidon (eventueel gevuld met water) meegeven.

Bij de lunch drinken we water, thee zonder suiker, melk of karnemelk.

Limonade, frisdranken en vruchtensappen bevatten erg veel suiker en nemen we niet mee naar school, ook de varianten zonder suiker zijn niet toegestaan. Pakjes drinken zijn ook niet toegestaan.