Kookstudio

We hebben een prachtige kookstudio, waar alle materialen aanwezig zijn om te kunnen koken. Deze ruimte kan door alle groepen gebruikt worden en ook ouders kunnen hier terecht.
Inmiddels maken alle groepen gebruik van deze ruimte: er worden lessen over voeding gegeven, kookworkshops, verjaardag van de juf of meester gevierd en ook moleculair koken is aan bod geweest. Gelukkig weten ook ouders hun weg naar de kookstudio te vinden om er een gezonde traktatie klaar te maken met een aantal kinderen uit de groep. Ze kunnen dan gebruik maken van de materialen van de school. De ingrediënten moeten door hen zelf verzorgd worden.

Klassenlunch koken
Maar we willen ook graag de kookstudio een structurele plek geven binnen de school. Daar gaan we in de groepen 6,7 en 8 mee beginnen door maandelijks een klassenlunch te bereiden. Een groepje van 10 kinderen gaan een gezonde lunch koken voor de hele groep, onder begeleiding van ouders. Mama Mascha van de Foodtruck heeft voor ons 10 menu’s samengesteld. Zij geeft eerst een workshop aan de begeleidende ouders om uitleg te geven over voeding en het koken met kinderen. Vervolgens zal zij de eerste keer aanwezig zijn en daarna nemen de ouders het over, natuurlijk in samenwerking met de leerkrachten.