Willem Alexanderschool in Aldlân, Leeuwarden contactgegevens

Adresgegevens

Willem Alexanderschool
Keizerskroon 86A
8935 LW Leeuwarden

Telefoon: 058-2880073
Mailadres: info@alexanderschool.nl

naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

 
menu

Fruitbeleid en traktaties

Fruitbeleid
Gruitdagen
Onze vaste ‘gruitdagen’ zijn gedurende het schooljaar (buiten het EU-schoolfruitprogramma) dinsdag, woensdag en donderdag. Het is de bedoeling dat de kinderen op deze dagen een portie groente of fruit mee naar school nemen, die zij met elkaar in de klas opeten tijdens de ochtendpauze. Dat kan een appel, peer, banaan, mandarijn of kiwi zijn, een schaaltje aardbeien of druiven, een handvol cherrytomaatjes, een stuk komkommer, wortel of paprika kan natuurlijk ook. Variatie is leuk, lekker en ook goed voor de smaakontwikkeling van uw kind. Natuurlijk mag uw kind op iedere dag fruit meenemen voor de pauze.

Traktaties
Voor ieder kind is zijn/haar verjaardag vieren in de klas een fijne gebeurtenis. Je staat even in het middelpunt en je mag trakteren in je eigen groep en langs de groepen, zodat de andere leerkrachten je ook kunnen feliciteren. De kinderen uit de groepen 1 t/m 3 gaan alleen naar de leerkrachten van de groepen 1 t/m 3 en de kinderen van de groepen 4 t/m 8 gaan alleen naar de leerkrachten van de groepen 4 t/m 8.

Wij willen u ook vragen om bij een verjaardag een gezonde traktatie te kiezen die niet schadelijk is voor het gebit of de gezondheid. Kinderen vinden het leuk om te trakteren, maar graag wel verantwoord en gezond. Een traktatie is een extraatje, dus houd het klein en maak er geen hele maaltijd van.

Op http://www.gezondtrakteren.nl, http://www.topfitkids.nl en http://schoolgruiten.kennisnet.nl/traktaties vind u voorbeelden van gezonde traktaties.

(meer over dit onderwerp)