EU Schoolfruitprogramma

Wij zijn bij dat we ook dit schooljaar 2019-2020 weer mogen deelnemen aan het EU Schoolfruitprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

Onze drie vaste groente- en fruitdagen in het EU-Schoolfruitprogramma zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen hoeft u geen pauzehap mee te geven.
Er zijn voor ouder(s)/verzorger(s) géén kosten verbonden aan deze groente- en fruitverstrekkingen.

Wat zijn Schoolgruiten?
Wij zijn een Schoolgruitenschool. SchoolGruiten staat voor Groenten en Fruit eten op school. SchoolGruit scholen eten minstens twee keer in de week gezamenlijk groenten en fruit in de klas. Wat de kinderen eten is de verantwoordelijkheid van de ouders / verzorgers, maar met het SchoolGruitenprogramma kan de school kinderen helpen gezonder te leren eten en een basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat het werkt. Kinderen hebben veel te winnen bij gezonde eetgewoonten. Kinderen die genoeg groenten en fruit eten en elke dag actief bewegen:

• zitten lekkerder in hun vel;
  • krijgen minder snel griep;
  • zijn minder snel verkouden;
  • voelen zich fitter;
  • beleven meer plezier aan sport en spel;
  • leren makkelijker.

In samenwerking met de geledingen van de school, zoekt het bestuur van PCBO Leeuwarden e.o. per
1 augustus 2021 voor IKC Willem Alexander, een boeiende school in een jong kindcentrum,
een bevlogen directeur voor wtf 0,8 - 1,0.

Klik hier voor de uitgebreide informatie over deze vacacture.