AVG Beleid

Op de Willem Alexanderschool wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van onze leerlingen. In verband met het geven van onderwijs, het begeleiden van onze leerlingen, en de vastlegging daarvan in de administratie van de school, worden er gegevens over en van leerlingen vastgelegd. Deze gegevens worden persoonsgegevens genoemd. Het vastleggen en gebruik van deze persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang daartoe is beperkt. De school maakt ook gebruik van digitaal leermateriaal. De leveranciers van die leermaterialen ontvangen een beperkt aantal leerlinggegevens. De school heeft met haar leveranciers strikte afspraken gemaakt over het gebruik van persoonsgegevens, zodat misbruik wordt voorkomen. Leerlinginformatie wordt alleen gedeeld met andere organisaties als ouders daar toestemming voor geven, tenzij die uitwisseling verplicht is volgens de wet.

Jaarlijks wordt aan ouders gevraagd of zij toestemming geven voor het delen van foto’s en/of video’s door de school op social media, nieuwsbrieven en/of websites. De school kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het delen van foto’s en/of video’s door ouders, die niet gevraagd zijn door de school om beelden vast te leggen.

In het Privacyreglement, het beleidsplan Privacy en de procedure Meldplicht Datalek is beschreven hoe de vereniging voor PCBO Leeuwarden e.o. omgaat met haar leerling-gegevens, wat de rechten zijn van ouders en leerlingen en hoe een datalek gemeld moet worden. Deze documenten kunt u lezen op de website van PCBO Leeuwarden e.o. (www.pcboleeuwarden.nl).

Formulieren

De onderstaande formulieren worden gebruikt op de website. Per formulieren geven we aan:

- Welke gegevens we verwerken
- Met welk doel we deze gegevens verwerken

Tot wanneer blijven de gegevens bewaard?

De opgeslagen gegevens bevatten geringe minimale gevoelige informatie. Omdat we analyses ook willen doen in de toekomst en deze willen vergelijken met de gegevens van vandaag, bewaren we de gegevens oneindig, tenzij dit hieronder anders staat aangegeven.

Indien u wilt dat uw gegevens tussentijds alsnog verwijderd worden, dan kunt u dit ons laten weten via e-mail, telefoon of brief.

Formulier: Contact

Gegevens | Bij het versturen van ons contactformulier, verzamelen we de volgende gegevens:

- Naam
- E-mailadres
- Telefoonnummer
- Vraag/opmerking

Doel | We verwerken uw gegevens om uw vraag of opmerkingen te kunnen verwerken en eventueel contact op te nemen.

Analyse | We kunnen uw gegevens gebruiken voor onze eigen interne analyses, ons marketing beleid en verbeteringen aan de website, zodat we u beter van dienst kunnen zijn.

Formulier: Nieuwsbrief Aanmelding

Doel | We zullen je gegevens (Naam, E-mailadres) verwerken zodat we je een periodieke mailing kunnen sturen.

Analyse | We kunnen je gegevens gebruiken voor interne analyses om onze service te verbeteren. Van een verzonden mailing analyseren we of een mailing is gelezen (d.m.v. downloaden van de afbeeldingen hierin) en of er op één van de URL links hierin is geklikt en wanneer, zodat we het succes van de mailing en de berichten hierin kunnen bepalen.

Afmelden | Indien de afmeld link in de mailing zelf wordt geklikt, en deze wordt bevestigd, zullen we je e-mailadres toevoegen aan onze "afgemeld" tabel. We gebruiken deze tabel enkel om verder te voorkomen dat het systeem nog verdere mailings verstuurd.