Techniek in de groepen

Techniek bij kleuters
De onderbouw heeft een groot aantal aantrekkelijke technische- en constructiespellen aangeschaft om een goede basis te kunnen leggen voor de daarop volgende jaren. In kleine groepjes wordt hier met hulp van ouders mee gewerkt.

Kieskasten techniek
We hebben voor de groepen 3 t/m 8 techniekmateriaal aangeschaft. Onder andere: Kapla, Knex, stocks, lego tecnic, ontdekdozen etc. De KiesKast werkt als een soort uitleensysteem. De leerkrachten krijgen hier materialen uit die ze kunnen inzetten binnen de groep.

Excursies / Gastlessen
De school heeft contacten met bedrijven (bakker, dierenarts, Vitens, Wetsus, Fries Natuurmuseum)  voor excursies.  Ook zijn er gastlessen op school om lessen voor de kinderen nog meer vanuit de praktijk inhoud te geven. Deze excursies en gastlessen vinden vooral plaats in de projectweek die altijd een link heeft met Wetenschap en Techniek.