Lunch & waterdag

Lunchbeleid
In alle groepen lunchen we samen, met na of voor het eten een moment om buiten te spelen(buiten spelen bij goed weer en anders spelen we in de groep).De kinderen lunchen onder verantwoording van de leerkracht.

Naast het eten en drinken voor de ochtend-/fruitpauze nemen de kinderen zelf hun lunchpakket en drinken mee. De kinderen nemen brood (met eventueel fruit/groente) mee naar school.
De lunch van het kind zit verpakt in een broodtrommeltje en drinken in een drinkbeker of flesje gevuld met melk of water. Liever geen pakjes mee naar school.
De kinderen krijgen dezelfde hoeveelheid eten mee naar school als ze thuis gewend zijn te eten en laten snoepgoed thuis. De kinderen van groep 3 t/m 8 eten aan tafel, kleuters kunnen ook in de kring eten. We stimuleren hun lunch op te eten. Brood wat niet wordt opgegeten gooien we niet weg, maar gaat weer mee naar huis.

Tip; de kinderen van groep 3 t/m 8 mogen een schone theedoek meenemen, die dienst kan doen als placemat en bij ongelukjes gebruikt kan worden om de tafel schoon te maken.

Woensdag - waterdag
Iedere woensdag hebben wij waterdag op school. Wij stimuleren het drinken van water in plaats van suikerhoudende drankjes.