Dyslexie

Dyslexie is een stoornis in het technisch lezen, niet in het begrijpend lezen. Dyslexie kan het begrijpend lezen wel belemmeren. Dit is het geval als het technisch lezen onevenredig veel aandacht en energie vraagt, zoals bij een kind met dyslexie. Dyslexie belemmert ook het vlot leren lezen. De meeste kinderen met dyslexie leren uiteindelijk wel lezen, maar blijven trager lezen. Ze moeten er meer energie in steken en zijn sneller afgeleid dan de gemiddelde lezer. Dat gaat vaak ten koste van het begrip van wat gelezen is. Dyslexie is niet bij elk kind hetzelfde. Het kan variëren in ernst en bijkomende stoornissen.

Kurzweil
Voor leerlingen met een dyslexieverklaring maken wij op school gebruik van het programma Kurzweil 3000. Kurzweil 3000 is de beste dyslexiesoftware voor alle vormen van dyslexie in alle schooltypen. Het is veruit het meest gebruikte en meest geavanceerde dyslexieprogramma. Door gebruik te maken van het programma Kurzweil 3000 bieden wij onze leerlingen een manier om te compenseren en verlichten wij het onderwijs programma voor hen. Bijna al onze leerboeken vanaf groep 5 zijn geschikt gemaakt voor het programma Kurzweil 3000.